ENGLISH
NEDERLANDS
ENGLISH
Home
Products
Shop
Support
Downloads
News
Press Releases
Blog
Partner Program
Legal
About us
24-07-2008

Nieuwe proactieve technologie tegen URL spam

92% van alle spam berichten is momenteel URL spam. Deze berichten bevatten internetlinks (URLs) naar pagina’s met libido verhogende middelen, kansspelen en steeds vaker gevaarlijke bestanden. Doordat spammers vaak alleen een korte loktekst met een URL in hun bericht plaatsen zijn deze klein en kunnen ze er in korte tijd veel van versturen. Daarbij krijgt een Bayesian tekstfilter geen grip op deze kleine berichten.

Een bepaalde spam campagne heeft onze speciale aandacht. Spammers passen hierin meerdere en wisselende trucs toe om filters te omzeilen:

Distributed Denial of Service aanval

Daarbij vallen spammers ook anti-spam organisaties aan. Zo werd uribl twee weken geleden doelwit van een zogenaamde DDoS aanval met als doel de internetdienst tijdelijk uit te schakelen. Uribl is een publieke dienst die doorlopend zwarte lijsten met ongewenste internetlinks bijhoudt. Het uitschakelen van uribl zorgt ervoor dat sommige filters niet meer betrouwbaar functioneren.

Door deze agressieve aanpak bereiken spam berichten toch vaak hun doel en worden argeloze ontvangers misleid of hun computers geïnfecteerd. Dit ondanks de inzet van goede spam filters en de beste virus scanners.

Intentie Analyse

Wij hebben tijdens deze ontwikkelingen niet stilgezeten en implementeren momenteel een nieuw proactief Intentie Analyse systeem in Caretaker Antispam. Hiermee wordt URL spam onmiddellijk de pas afgesneden, ongeacht de trucs die spammers verzinnen. Het systeem leert zelf welke links gevaarlijk zijn en is hierbij niet afhankelijk van publieke diensten. Daarbij deelt het direct de resultaten onder alle gebruikers waardoor de classificatiesnelheid van berichten wordt verhoogd.

PE Analyse

In aanvulling hierop hebben we ook een nieuw PE Analyse systeem ontwikkelt om onbekende maar potentieel gevaarlijke bestanden te weren. Caretaker Antispam kijkt hiermee naar de samenstelling van deze bestanden en let met name op afwijkingen die regelmatig voorkomen in virussen, Trojaanse paarden en andere ongewenste bestanden. Dit systeem hebben we ook op het Intentie Analyse systeem aangesloten waarmee het autonoom berichten met verwijzingen naar gevaarlijke bestanden isoleert.

Caretaker Antispam 1.6.5

Binnenkort verschijnen nieuwe versies van Caretaker Antispam voor zowel consumenten als Exchange Server, waarin we de nieuwe technologie hebben opgenomen

Meer informatie

URIBL.COM - Realtime URI Blacklist
Distributed Denial of Service (DDoS) (nl.wikipedia.org)

Caretaker Antispam
Caretaker Antispam for Exchange Server

News Overview