NEDERLANDS
NEDERLANDS
ENGLISH
Home
Producten
Shop
Support
Downloads
Nieuws
Persberichten
Blog
Partnerprogramma
Legal
Over ons
05-01-2012

Ministerie van Veiligheid en Justitie kiest SurfRight

SurfRight is 1 van de 20 bedrijven die door het ministerie van Veiligheid en Justitie zijn uitgekozen om deel te nemen aan de bedrijvenmarkt tijdens de opening van het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) op 12 januari 2012 in het World Forum in Den Haag.

Wij maken van deze gelegenheid gebruik om onze nieuwste innovatietechnologie genaamd ExaPattern te introduceren. Met ExaPattern kan iedere organisatie zijn eigen netwerk onderzoeken of malware-detectieprogramma samenstellen. Twee van onze experts zullen u over alle ins en outs informeren en kunnen u precies vertellen wat dit systeem zo bijzonder maakt.

Natuurlijk nemen wij ook HitmanPro en onze in 2011 geoctrooieerde UTM-technologie mee. Deze technologie, dat bij uitstek geschikt is voor thuisnetwerken, verlegt de beveiliging van een individueel apparaat naar de router. Voor het eerst is elk apparaat in huis, zoals Windows-pc's, Macs, tablets, smartphones, game consoles en Smart TV’s, beveiligd tegen computervirussen, phishing en andere vormen van cybercrime – zonder dat de gebruiker software hoeft te installeren of up-to-date moet houden. De technologie maakt het tevens mogelijk om tot drie keer sneller te kunnen websurfen.

De officiële opening van het Nationaal Cyber Security Centrum wordt verricht door de minister van Veiligheid en Justitie, de heer Ivo Opstelten. Mocht u uitgenodigd zijn om bij deze opening en conferentie aanwezig te zijn, dan verwelkomen wij u graag op onze stand in de lobby van het World Forum.

ExaPattern

HitmanPro.ExaPattern is een geautomatiseerd opslag- en vergelijkingssysteem voor patronen. Bestanden worden opgedeeld in zeer kleine stukken en gedistribueerd opgeslagen. Het opslagsysteem is specifiek geoptimaliseerd voor het opslaan en doorzoeken van zeer grote hoeveelheden patronen en haalt hierdoor een veel hogere performance dan generieke gedistribueerde opslagsystemen zoals Hadoop/MapReduce. Het systeem is bijzonder geschikt om snel in grote hoeveelheden bestanden virussen, spyware, Trojaanse paarden en andere kwaadaardige software zoals APT’s te ontdekken. Met ExaPattern kan iedere organisatie zijn eigen netwerk onderzoeken of malware-detectieprogramma samenstellen. Onze volledig in-huis ontwikkelde technologie draait op gangbare of-the-shelf hardware en is niet afhankelijk van dure licenties van derde partijen.

UTM

HitmanPro.UTM is een kleine revolutie op het gebied van online beveiliging. Het verlegt de beveiliging van een individueel apparaat naar het centrum van het netwerk: de router. Voor het eerst is elk apparaat in huis, zoals Windows-pc's, Macs, tablets, smartphones, game consoles en Smart TV’s, beveiligd tegen computervirussen, phishing en andere vormen van cybercrime – zonder dat de gebruiker software hoeft te installeren of up-to-date moet houden.

Het systeem bestaat uit twee delen: geoptimaliseerde Linux software op de router en krachtige servers met vier gerenommeerde virusscanners die de software ondersteunen – samen vormen ze de cloud. De software op de router zorgt voor een vingerafdruk van de eerste netwerkpakketten en raadpleegt de cloud, die op zijn beurt de router instrueert het verkeer te blokkeren of toe te staan. Deze aanpak, waarvoor een octrooi is aangevraagd, ontneemt geheugen- en rekenintensieve taken van lokale apparaten en elimineert interactie met gebruikers en het houden van lokale virusdefinities. Met een doorvoersnelheid van ruim 100 Mbps op een eenvoudige consumentenrouter elimineert HitmanPro.UTM ook vertragingen waar streamgebaseerde oplossingen in high-end security appliances mee kampen.

De HitmanPro.UTM technologie is ook onder de naam Sitecom Cloud Security geïntegreerd in consumentenrouters van marktleider Sitecom.

Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC)

Op 1 januari 2012 is GOVCERT.NL opgegaan in het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC). Het NCSC draagt bij aan het vergroten van de weerbaarheid van de Nederlandse digitale samenleving. Het is een samenwerkingsplatform van bedrijfsleven, overheid en wetenschap met als kerntaken: expertise en advies, response op dreigingen en incidenten en versterking van de crisisbeheersing. Het centrum ondersteunt de Rijksoverheid en organisaties in vitale sectoren en werkt aan bewustwording en preventie voor burgers, bedrijven en overheidsorganisaties.

SurfRight B.V.

SurfRight is een volledig Nederlands bedrijf dat zich toespitst op het ontwikkelen van nieuwe direct toepasbare technologieën om malware, spam, phishing en andere vormen van cybercrime te bestrijden. SurfRight opereert als een ‘skunkworks’, een kleine groep mensen die op een onconventionele manier werken aan een project met als doel het hoofd te kunnen bieden aan snel evoluerende online bedreigingen.
HitmanPro, het bekendste product van SurfRight, is bedoeld om nieuwe bedreigingen direct te herkennen zonder hiervan eerst een voorbeeld of exemplaar te hebben gezien. Bij 32% van de ruim twee miljoen in 2011 onderzochte computers verwijderde HitmanPro bedreigingen waar een ander up-to-date antivirusprogramma voor de beveiliging zou zorgen. HitmanPro speelt geen kat- en muisspel met cybercriminelen en bestrijdt het gat tussen verschijning en probleemremedie waar andere beveiligingsoplossingen dagelijks mee kampen.

Nieuwsoverzicht