NEDERLANDS
ENGLISH
Producten
Shop
Support
Downloads

Bescherming tegen LNK beveiligingslek (kb 2286198)

Op deze pagina:

Korte omschrijving

Microsoft heeft een beveiligingsadvies uitgegeven waarin het waarschuwt voor een ernstig nieuw lek in Windows. Het lek kan worden misbruikt om willekeurige programma's op je computer uit te voeren, waaronder virussen. De volgende besturingssystemen bevatten de kwetsbaarheid: Microsoft Windows 2000, Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows Server 2003 en Windows Server 2008.

Loopt mijn computer risico?

Elke PC met het Microsoft Windows besturingssysteem loopt een verhoogd risico, want op dit moment wordt de kwetsbaarheid actief misbruikt op het internet door kwaadwillenden. Het softwarelek kan worden uitgebuit wanneer je met de Windows Verkenner een map opent waarin zich een kwaadaardige snelkoppeling bevindt. De kwetsbaarheid kan op deze manier worden gebruikt voor het verspreiden van een virus op bijvoorbeeld een CD-ROM of USB-Stick, die je met de Windows Verkenner hebt geopend.

Wat kan er gebeuren?

Door de kwetsbaarheid te misbruiken, kan een aanvaller de controle krijgen over je computer. Zo is het mogelijk dat:

Hoe kan ik het voorkomen?

Microsoft heeft nog geen definitieve oplossing beschikbaar waarmee de kwetsbaarheid kan worden verholpen. Wel worden er tijdelijke oplossingen aangeraden. Omdat wij actief misbruik van het gevonden lek zien hebben wij bescherming tegen dit beveiligingslek ontwikkelt.
Deze bescherming is gratis beschikbaar in Hitman Pro 3.5.6 build 108 en wordt automatisch aangeboden. De bescherming voorkomt de automatische uitvoering van schadelijke code bij het tonen van pictogrammen. Het is onzichtbaar en beschermd uw computer niet alleen tegen kwaadaardige snelkoppelingen op netwerklocaties en verwisselbare schijven, maar ook tegen deze bedreigingen op lokale stations (zoals op uw bureaublad, documentmappen en andere locaties op uw lokale harde schijf).

Zijn er bijwerkingen?

Microsoft en andere beveiligers hebben een tijdelijke bescherming voor het LNK beveiligingslek uitgebracht. De bescherming tegen het LNK beveiligingslek van Hitman Pro werkt echter anders en heeft geen bijwerkingen. Hieronder een overzicht:

Omschrijving Microsoft
'Fix-it'
Fix van beveiliger A Fix van beveiliger B Hitman Pro (build 108)
Bescherming tegen schadelijke snelkoppelingen op netwerklocaties en verwisselbare stations
Bescherming tegen schadelijke snelkoppelingen op lokale stations
Bescherming tegen schadelijke pif-bestanden
Behoud van weergave van pictogrammen voor snelkoppelingen naar programma's
Behoud van weergave van pictogrammen voor snelkoppelingen naar classes, zoals netwerkverbindingen
Vervanging van pictogram op snelkoppelingen die mogelijk misbruik maken van het LNK beveiligingslek
Ondersteuning voor Windows 2000

Waar kan ik Hitman Pro downloaden?

U kunt Hitman Pro hier gratis downloaden. Na het uitvoeren van Hitman Pro zal automatisch een advies verschijnen over het inschakelen van de bescherming tegen het LNK beveiligingslek:

Klik op LNK bescherming inschakelen om de bescherming direct actief te maken.

Hitman Pro kan uw computer snel en gratis controleren op schadelijke software en de eventuele aanwezige bedreigingen verwijderen. Voor het verwijderen van bedreigingen kunt u gebruik maken van de gratis 30-dagen licentie. Voor het beschermen van uw computer tegen het LNK beveiligingslek heeft u geen licentie nodig.

Hoe kan ik de bescherming tegen het LNK beveiligingslek uitschakelen?

Zodra Microsoft een definitieve oplossing voor het probleem heeft uitgebracht zal Hitman Pro worden bijgewerkt en de tijdelijke bescherming automatisch uitschakelen.
U kunt de bescherming ook handmatig uitschakelen via Instellingen in Hitman Pro. Verwijder het vinkje uit het betreffende selectievakje:

Meer informatie

Uitgegeven: 30 juli 2010

© SurfRight 2014  |  Disclaimer  |  Sitemap